Förändring – vi har alla varit där. Vi står framför något vi känner oss förberedda på, men osäkra på hur väl vi kommer att acceptera och växa med förändringen. Det finns en ovisshet i förändring. Kanske är du bekväm i den känslan, kanske behöver du sakta låta kroppen och sinnet finna ro i den. Oavsett, så är vi alla i behov utav förändringar. Stora, som små.

Det allra viktigaste när det kommer till just förändringar, det är att du måste vara den som tar beslutet, du måste vara den som gör den stora förändringen, och för det krävs det förberedelser. Många kan vara fysiska/praktiska, men den största förberedelsen är den mentala. Är du inte mentalt förberedd på vad du står inför, så är risken dessvärre stor att inte få det resultatet du suktar efter. Att vilja genomgå en förändring är inte detsamma som att vara villig att göra det som krävs för en förändring.

Det är ofta här vi kan fastna. Där måste vi ta tag i oss själva, och resonera kring varför vi vill göra en förändring, och vad en förändring skulle innebära för just dig. För i slutändan handlar förändring mycket om en känsla som kommer inifrån och många gånger strålar ut.

Jag har själv varit där, så jag vet känslan. Man vill så gärna, men kanske är där något annat du bör fokusera på just nu, för att nå till det ultimata målet. Vägled dig själv så gott det går, och ta hjälp när det behövs. För hjälpen finns, bara du bestämt dig för att du är villig att investera både tid och energi för en mer optimal version av dig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *