Livsstilsrådgivning

Livsstilsrådgivning,dagens samhälle kan det vara lätt att tappa fokus, sätta för höga krav på sig själv, falla för frestelser som leder till beroende och att känna sig ur balans. Vi utsätts ofta för mer mental och fysisk stress än vad vi klarar av att hantera. Har du på egen hand försökt ta tag i de obalanser du har, men inte kunnat ta dig loss? Det är vanligare än du tror, du är absolut inte ensam.

Jag är utbildad livsstilsrådgivare och kan vägleda dig rätt inom samtliga områden:

  • Stress
  • Sömnproblem
  • Beroende (socker, alkohol och/eller tobak)
 

Känner du igen dig? Tveka inte att höra av dig och ta vara på min kunskap inom livsstilsrådgivning.

Vi går tillsammans igenom vad just du behöver förändra i ditt liv, och skapar en plan för att du ska må bättre och kunna ta vara på allt det fina som livet ger! Jag kommer att analysera olika aspekter såsom fysisk aktivitet, matvanor, livsstilsvanor etc., allt för att få lära känna dig och hjälpa dig komma på rätt spår igen! Just din plan är specifikt utformad för dig, men oavsett vad som har fått dig på ett sidospår i livet, så ingår coachning och mentorskap från mig med personlig kontakt och snabb återkoppling, samt kost- och/eller träningsschema.

Du är huvudpersonen i ditt eget liv och bär därmed ett stort ansvar. För somliga kan det sätta stopp för att faktiskt få ut allt det fina av livet. Livsstilsrådgivning hjälper dig att hitta tillbaka till banan; den bana som ska leda dig till allt det fina livet har att erbjuda. Det viktiga är att våga ta steget till en hälsosammare vardag, därefter arbetar man tillsammans för att finna sinnesro, lugn och kunna utveckla sitt liv till ett optimalt liv utan oro. Det är just det många bär på som kan sätta stopp för livet, då oro finns i många former. Den oro som stress medför är alldeles för vanligt idag och är något som påverkar en på en daglig nivå, vare sig den ligger medveten, undermedveten eller omedveten. Ibland kan vi behöva vägledning till att ta fram en underliggande stress, och ibland finns den redan medvetande men vi vet inte hur vi ska hantera den. Då kan livsstilsrådgivning vara det du behöver för att hitta tillbaka och bekämpa den stress som lätt kan ta överhand över livet och vardagen. Tillsammans med en licensierad livsstilsrådgivare arbetar du för att finna orsaken och sedan lägga upp strategier för att bearbeta den påtryckande stressen för att sedan kunna leva ett stressfritt liv. Lika viktigt som det är att ta steget till att bekämpa stress är det att veta att det tar tid, men att jobbet dit betalar sig om och om igen för en bättre vardag.
En sak leder ofta till en annan och vår sömn är en viktig pelare i livet. Vi behöver ordentligt med sömn för att bl.a. orka med vardagen, för att kunna bemöta diverse olika situationer med ett lugn, att kunna fokusera under arbete och privatliv, och ladda om vår kropp och nervsystem. Vi tar upp många intryck under en dag, och hjärnan behöver tid för att ladda om för nya intryck. Får vi inte den sömn vi behöver blir det till slut kortslutning i hjärna och kropp och vi faller större chans för utmattning och ytterligare stress i vår vardag. Det är dock ofta lättare sagt än gjort att ställa om och hantera sin sömnsituation på egen hand. Där kan livsstilsrådgivning vara till en stor hjälp där du tillsammans med din rådgivare hittar tekniker som passar dig, råd kring hur du ska hantera problematiken under vägens gång, men även samtalar kring ytterligare aspekter som kan stå i vägen för att finna den ro som du och din kropp behöver.

Livsstilsrådgivning hjälper dig att hitta tillbaka till banan


Beroende är en stor problematik i vårt samhälle och det finns i många olika former. De vanligaste är alkohol, droger och tobak. Men det finns diverse andra beroenden som kan vara svåra att ta sig ur. Sockerberoende är ett utav våra vanligaste beroende, och som med rätt hjälp (även tillsammans med kostrådgivning) kan tas hand om på relativt kort tid och som påverkar väldigt mycket av vår generella hälsa. Steg för steg kan man ta sig ur den problematik ett beroende innebär med hjälp av livsstilsrådgivning. Vare sig det handlar om sockerberoende, eller ett beroende av ovanstående nämnda alkohol, droger och tobak. Det viktigaste första steget är att man själv är medveten om att man har ett problem som man behöver ta itu med, därefter får du den hjälpen du behöver för att leda dig till en hälsosammare vardag och att bekämpa beroendet.
Livsstilsrådgivning kan även vara hjälpsamt när man inte riktigt känner igen sig själv, och behöver hitta tillbaka till sitt rätta jag. Det handlar om, stort som litet, att hitta den balans man behöver i livet för att kunna få ut allt det vackra som finns tillgängligt både i dig själv och i den värld du lever i. Det är vanligare än man tror att bli försvunnen i den stora världen med all press och stress, och ingenting man ska känna som något misslyckande att söka hjälp för, utan tvärtom. Det mod det medför att ta tag i någonting som känns svårt innebär redan där att man tagit ett stort kliv för sig själv. Är man bara redo för att förändra sitt liv till det bättre i alla dess aspekter, så är livsstilsrådgivning en stor hjälp som hjälper till att hitta meningen med livet, bekämpa det svåra som står i vägen för att nå dit, oavsett om det rör sig om stress, om sömnproblem, om diverse olika beroendeproblematik eller flera utav aspekterna i livet. Ofta kan en sak leda till en annan, och likaså med problematik kring ovannämnda, och där kan livsstilsrådgivning hjälpa till att hitta vart grunden sitter och bearbeta dig ur det för ett lyckligare liv. Du är huvudpersonen i ditt eget liv, och förtjänar allt det fina livet har att ge.

Livsstilsrådgivning
  • Ett personligt möte, där jag lär känna dig och de förändringar du behöver göra i ditt liv för att må bättre – vilket kan vara mentalt och/eller fysiskt. Inför vårt möte, så kommer jag be dig registrera din kost i 3 dagar, samt fylla i en detaljerad dagbok om ditt välmående. Möte kan vara antingen fysiskt i person eller över Skype/FaceTime, det som passar dig bäst!
  • Därefter utformar jag en plan tillsammans med dig (för de förändringar du behöver göra) som vägleder dig i rätt riktning för ett bättre välmående, du får personlig kontakt med mig, där jag utlovar återkoppling inom 24h, samt 3st uppföljningsmöten.
  • Löpande uppföljningar efter 8 veckor: 799kr/månad med personlig kontakt med utlovad återkoppling inom 24h, samt uppföljningsmöten en gång per månad.

Den mest värdefulla förändringen gör du i dig själv.