Hur personligt är det egentligen därute i dagens läge? Tips och tricks i all ära, kunskap ska delas. Men när det kommer till individuella mål, förutsättningar och resultat, så är det just det – individuellt. Visst kan man hänga på en plan som är generell, det har många fördelar när det kommer till ekonomi etc., men bör användas som ”prova på”. För det tycker jag är en väldigt god idé, då man får känn på om man är redo, om man känner att man prioriterar sin hälsa så pass mycket att man tycker att det är hög tid att genomgå en förändring. Men man ska alltid ha i åtanke vad det är man betalar för; något som har tagits fram för gemene man, eller något specifikt just för dig. Missförstå mig inte, båda kan göra underverk på din hälsa, alla steg är steg värda att ta. Men för att komma så långt det bara går för just dig, så bör man ta sig en extra funderare, gå ett extra steg upp i stegen mot ett hälsosammare du.

Lika väl är det viktigt att man finner en hälsocoach som matchar en själv, som förstår en. Vi alla är olika, ser på saker och ting olika, använder olika metoder som passar en del, men inte alla. Lika viktigt som det är att man är redo att påbörja en förändring, lika så viktigt är det att man finner en person som man kan anförtro sig till och som stämmer in på de kriterier man har. Det måste matcha ens grundläggande behov, ens sätt att vilja bemöta vardagen och dess hinder för en optimal hälsa.

Så ta dig en funderare. Idag är det söndag och ingen dag är bättre eller sämre än den andra att ta ett steg mot ett hälsosammare jag, men en söndag är ofta en dag där man får tid att andas, får tid att fundera. Och viktigast av allt – får tid att prioritera. Så gör just det, prioritera. Det kommer du att tacka dig själv för i framtiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *